Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (2024)

Att spela escape room i Stockholm är en aktivitet som bara blir mer och mer populär. Konceptet är enkelt: du och ditt sällskap är inlåsta i ett rum. Er uppgift är sedan att lösa alla mysterier, gåtor och puss*l för att tillsammans ta er ut från rummet inom en begränsad tid, oftast en timme. Spännande, roligt, klurigt, utmanande – escape rooms är en gruppaktivitet som passar alla åldrar. Och i Stockholm är trenden het – här finns många bra ställen att välja mellan.

Uppdaterad: februari 6, 2024

Innehåll

2

3

 • Din guide till Stockholms bästa escape rooms

  • Questrooms

  • Fox in a Box Stockholm

  • Historical Escapes

  • History Mystery

  • Exit Games

  • Amazing Escape

  • Escape Stories

  • Quezzle

  • Laserfortet

Vad är ett escape room?

Escape rooms (som även kan kallas room escape games, escape game, live escape games, exit game m.m.) slog igenom världen över, inklusive Sverige, under 2010-talet och blir bara mer och mer populärt. Det är en gruppaktivitet – ett slags intellektuellt äventyr – som går ut på att du tillsammans med andra (oftast 2–7 personer) blir inlåsta i ett rum som har ett visst tema. Inom en begränsad tid, vanligtvis 60 minuter, ska ni sedan ta er ut ur rummet genom att bland annat lösa gåtor, söka ledtrådar och använda föremålen i rummen som hjälp.

Gnugga geniknölarna, ta på problemlösarhatten och se framför allt till att samarbeta med dina lagkamrater. Teamwork är nyckeln till att lyckas med uppdraget och fly från ert escape room innan tiden är slu*t. Kör ni fast har ni en game master som under hela uppdraget håller ett vakande öga över er och kommer till er undsättning med tips och ledtrådar. Men oroa dig inte, ni behöver absolut inte vara några genier för att ta er an och klara utmaningen – vem som helst kan spela escape room!

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (1)

Prova rymningsspel i Stockholms bästa escape rooms

Du som vill spela ett room escape game i Stockholm behöver inte leta länge. Stan har många bra anläggningar och oavsett om du vill spela escape room på Södermalm, Vasastan eller mitt i city finns det något för dig och ditt sällskap.

Rummen är öppna för både vuxna och barn och är en perfekt aktivitet för både stockholmare och turister i alla åldrar. Barn och vuxna kan ha roligt tillsammans så rymningsspel är med andra ord en perfekt familjeaktivitet för helger, sportlov, påsklov eller en helt vanlig tisdagskväll. Att spela escape room i Stockholm är också en stämningshöjande gruppaktivitet för exempelvis födelsedagar, svensexor, möhippor, studentfiranden eller varför inte kvällens dejt?

Dessutom är det oslagbart som företagsaktivitet, företagsevent eller teambuildingsaktivitet på till exempel en kickoff en konferens. Escape room-spel är en rolig och spännande form av teambuilding med kollegorna som både bygger relationer och stärker er förmåga att samarbeta, kommunicera och lösa problem. Och åtskilliga skratt garanteras!

Här är vår guide till bra escape room i Stockholm:

Annons:

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (2)

Annons:

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (3)

"

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (4)

Questrooms

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (5)

Ha en rolig och spännande upplevelse på Questrooms

Questrooms startade 2014 och var då Sveriges första escape room. Du hittar dem på Kocksgatan nära Medborgarplatsen på Södermalm. Anläggningen har flera spännande rum som bjuder på varierande rymningsspel. Ta med dig vänner eller familj och lös kluriga gåtor och puss*l – samtidigt som ni garanterat har superkul tillsammans. Fly från den ryska maffian, res i tiden, gå på äventyr i djungeln eller upplev en läskig jakt i en skräckfylld Horror Escape. En perfekt aktivitet för födelsedagar, event, svensexor eller möhippor.

Questrooms erbjuder också escape room för barn (8–12 år). Flera av deras rum kan anpassas för barn med extra ledtrådar – för alla ska ju så klart kunna delta i de spännande roligheterna (barn får dessutom rabatt på priset). Så här har du ett perfekt ställe för ditt barns nästa födelsedagskalas. De har dessutom lanserat Stockholms första VR-escape room. Här får ni uppleva ett actionfyllt äventyr där ni löser klurigheter i den virtuella världen. Det finns flera olika virtual reality-spel med alltifrån Indiana Jones till Halloween-tema. På Questrooms finns helt enkelt allt du behöver för en riktigt rolig upplevelse och det är definitivt ett av Stockholms bästa escape rooms.

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (6)

Fox in a Box Stockholm

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (7)

Room Escape Live by Fox in a Box

”We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.” Ett väldigt sant citat av George Bernard Shaw som Fox in a Box har på sin hemsida. Och om du vill leka och ha kul är det här rätt ställe. Det är ett av de mest populära ställena i stan och de erbjuder roliga, kreativa och interaktiva spel på Sveavägen i centrala Stockholm.

Det finns många rum med varierande svårighetsgrader att välja mellan. Här finns Bunker, Zombie Lab, Zodiac Killer, Livstid, Tesla’s Mystery, Livstid: Head-to-Head, and Mastermind: Historien om en kupp. Och fler är på gång. Med andra ord kommer du garanterat att hitta ett rum som passar dig och ditt sällskap. Det är en perfekt aktivitet för både kompisgäng, familjer och företagsvent, so se till att boka en oförglömlig upplevelse redan idag. Fox in a Box erbjuder dessutom virtuella escape rooms och mobila rum som gör det möjligt att ta äventyret till er.

Sveavägen 14, Norrmalm/City

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (8)

Historical Escapes

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (9)

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (10)

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (11)

Upplev escape rooms med teman från Stockholms spännande historia på Historical Escapes

Stockholm har en lång och händelserik historia och under århundradena har det hänt en hel del spännande saker. Nu har du möjlighet att resa tillbaka i tiden och händelsernas centrum för flera av de mest kända dramatiska händelserna genom Historical Escapes, ett escape room på Södermalm med teman från Stockholms historia. Här kan du och ditt sällskap uppleva Stockholms blodbad år 1520 där er uppgift är att befria Biskop Brask som riskerar att avrättas. Hinner ni befria honom inom 60 minuter så att han inte går en säker död till mötes? Bra samarbete, god kommunikation och finurlighet är era starkaste kort för att lösa uppdraget.

Under 2024 öppnar förutom Stockholm blodbad fyra nya unika rum som baseras på vår huvudstads historiska händelser och utspelar sig i dess samtid. Dessa rum kommer ha teman från Nobels dynamitfabrik, Vasaskeppet, häxprocesserna och mordet på Gustav III. Att Historical Escapes har en stark passion för både escape rooms och den lokala historien är tydligt. De har skapat en lika klurig som rafflande upplevelse där du får följa med på en hisnande resa till det förflutna och bli gårdagens hjältar. Oavsett om du är inbiten historienörd eller bara gillar spännande utmaningar kommer du garanterat att ha roligt.

Lundagatan 51, Södermalm

Annons:

Annons:

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (12)

History Mystery

Escape room, stadsvandring och historielektion i ett – låter inte det som en maxad upplevelse så säg? Den spännande mixen är precis vad HistoryMystery erbjuder alla som är sugna på roligt detektivarbete i Sveriges huvudstad. Ta med dig ett gäng och ge dig ut på äventyr där ni får lösa ett historiskt mysterium i vacker Stockholmsmiljö. Färden tar er runt till historiska och vackra platser i och omkring Gamla stan och Södermalm. Längs vägen ska ni hitta ledtrådar, svara på frågor och lösa andra klurigheter för att finna svaret på mysteriet.

Mysterierna är baserade på sanna händelser och ni kan välja mellan tre olika äventyr. I ”Tidsresan” får ni med hjälp av en tidskarta ge er ut på en resa genom århundradena och uppleva avgörande händelser. ”Kungamordet” handlar om konspirationen bakom mordet på Gustav III. Och väljer ni ”Häxanklagelsen” får ni ta er tillbaka till år 1676 när det rådde häxfeber på Södermalm. Samtliga mysterier utgår från Gamla stan.

HistoryMystery är en perfekt aktivitet för hela familjen (tonåringarna lyfter garanterat blicken från sina mobiler), kompisgänget, kollegorna eller turister på besök i Stockholm. Och det är garanterat en uppskattad aktivitet på möhippan, födelsedagskalaset, barnkalaset eller företagskickoffen. Ni har kul tillsammans – och att ni får lära er en massa om Stockholms historia, får frisk luft och motion gör inte saken sämre.

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (13)

Exit Games

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (14)

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (15)

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (16)

Kör en spännande escape room-utmaning hos Exit Games

Exit Games är ett av Stockholms populäraste escape rooms och bjuder på adrenalinfyllda och kluriga äventyr på tre ställen i stan – två i Gamla stan och ett på Södermalm. Här kan du ha roligt oavsett ålder och det är en perfekt aktivitet för både barnfamiljer, turister på besök i Stockholm, teambuilding, födelsedagar, möhippor och svensexor. Bara att vässa kreativiteten , ta fram ditt logiska tänkande och samarbeta med dina lagkamrater för att lösa gåtorna, hitta ledtrådarna och ta er ut ur rummen i tid.

Totalt har Exit Games två anläggningar åtta rum med olika teman och varje spel pågår i 60 minuter och kan ha 2–6 deltagare. De spännande uppdragen innebär bland annat att rädda Draculas mamma, förhindra ett tredje världskrig, stoppa förbannelsen på en glamorös musikklubb som tidigare fanns i Gamla stan och att försöka ta er ut ur de djupaste katakomberna under Södermalm innan en ökänd mördare får tag på er. Gastkramande, utmanande och garanterat underhållande. Er spelledare möter er vid ankomst och sedan är det bara att köra igång.

3 adresser (klicka för att se)

Västerlånggatan 42, Gamla stan
Österlånggatan 41, Gamla stan
Östgötagatan 66, Södermalm

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (17)

Amazing Escape

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (18)

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (19)

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (20)

Gnugga geniknölarna för att lösa Amazing Escapes kluriga och roliga äventyrsspel

Amazing Escape är ett populärt escape room med två anläggningar i Vasastan. Här kan du och ditt sällskap under ledning av trevlig personal lösa gåtor, lägga puss*l och hitta föremål för att lösa ett mysterium eller ta er ut ur ett rum på en begränsad tid. Det är en kul aktivitet för alla och är perfekt att göra med familjen och vännerna eller som teambuilding med kollegorna. Allt ni behöver är samarbete och logiskt tänkande. Spänning och skratt garanteras.

Amazing Escape erbjuder sex väl genomtänka och interaktiva äventyrsspel, inomhus och utomhus, med varierande svårighetsgrader och på både svenska och engelska. Hitta kartellkungens pengar i Pablos Miljoner, hjälp Säpo att oskadliggöra ett datavirus i Agent 21, lista ut vad som egentligen hände på kärnkraftverket i Chernobyl 1986 i Chernobyl Diaries, hitta Lupins dolda skatter, hjälp en lurad vän att få tillbaka sina pengar i Hämnden på dejtingsvindlaren eller rädda världen från ett ökänt terrornätverk i The Pink Flamingo. Oavsett vilket spel ni väljer kommer ni att ha superkul.

Markvadsgatan 10, Vasastan
Hagagatan 12, Vasastan

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (21)

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (22)

Escape Stories

Escape Stories, bekvämt beläget på Norrmalm, har fyra rum som sätter både din stresstålighet och ditt logiska tänkande på prov: The Last Manuscript, ett mysterium med intriger och mord; The Cover-Up, en thriller som involverar ett mord på den svenska statsministern, The Break-In där du och dina vänner rånar en bank och The Da Vinci Quest, ett utomhusspel där ni ska skydda en skatt och har hela Stockholms innerstad som spelplan.

Vasagatan 27, Norrmalm/City

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (23)

Quezzle

Sugen på att spela escape room i Vasastan? Då är Quezzle ett utmärkt alternativ. Här finns tre spännande och utmanande rum – Sherlock vs Moriarty, Heist och Post Apocalypse – där du och ditt sällskap får använda hela teamets samlade kreativitet för att ta er ut inom 60 minuter. För att lyckas på detta intellektuella äventyr behöver ni att använda rummets föremål, söka ledtrådar och lösa gåtor. Det finns trevlig personal på plats, inklusive en övervakande game master som rycker in om ni kör fast (och släpper ut er om ni inte skulle lyckas ta er ut i tid).

Det finns även möjlighet att som företag få ett escape room på plats hos er, exempelvis på en konferensanläggning eller kursgård. Dessutom erbjuder Quezzle escape room som virtuell aktivitet online som ni utför via Teams eller Zoom på antingen dator, surfplatta eller smartphone. Denna teambuilding online fungerar som en gruppaktivitet där ni är 2–6 personer i varje lag och under två timmar utmanar de andra lagen om segern.

Döbelnsgatan 12, Vasastan

Annons:

Annons:

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (24)

Laserfortet

Ett annat alternativ om du letar efter bra escape rooms i Vasastan är Laserfortet. Det är ett underhållningscenter för bland annat teambuilding, skolutflykter och barnkalas – eller den som vill ha roligt med vänner och familj. Här finns ett av Stockholms bästa escape room, Prison Island, för dig som både vill ha en intellektuell och fysisk utmaning. Med andra ord som gjort för dig som brukar sitta som klistrad framför Fångarna på fortet på TV. Prison Island, som är världens näst största escape room, är upplagt som en femkamp med 28 grenar där ni tillbringar fem minuter i varje äventyrscell. Det går ut på att du och ditt team ska ta så många poäng som möjligt att klättra, krypa, klänga, lösa puss*l, ducka laserstrålar och mycket mer.

I samma lokal finns även Laserforce, Stockholms modernaste laserarena. På den 400 m2 stora banan i två plan finns bland annat ett medeltida slott, en grotta och en fullskalig pansarvagn. En garanterad adrenalinhöjare. Efter aktiviteterna kan ni pusta ut och varva ner i Laserfortets trevliga café. I anslu*tning till aktiviteterna finns även möjlighet till konferensrum och genom grannrestaurangen kan ni ha eftersnacket över en sjurätters etiopisk buffé.

Saltmätargatan 19A, Vasastan

Saknar du ett escape room i guiden? Klicka här!

Ha det så roligt i ett escape room i Stockholm

Där har du vår guide till escape rooms i Stockholm för dig som vill prova en spännande utmaning, lösa problem och samtidigt ha superkul med vänner, familj eller kollegor. The winner takes it all – ha det så roligt och lycka till!

Innehåll

2

3

 • Din guide till Stockholms bästa escape rooms

  • Questrooms

  • Fox in a Box Stockholm

  • Historical Escapes

  • History Mystery

  • Exit Games

  • Amazing Escape

  • Escape Stories

  • Quezzle

  • Laserfortet

Hitta stans bästa room escape games på kartan

Din guide till Stockholms bästa escape rooms 2024 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6768

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.