Wat is Schuimbeton? Isolatiebeton-Noord legt het uit! (2024)

Schuimbeton is een mengsel van cement, water, schuimmiddel en lucht. Het is een lichtgewicht beton dat veel wordt gebruikt voor isolatie, fundering en vloeren. Isolatiebeton heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditioneel beton, zoals:

– Het is goedkoper en makkelijker te verwerken
– Het heeft een hoge isolatiewaarde
– Het is bestand tegen vorst, schimmen en ongedierte
– Het is milieuvriendelijk en recyclebaar

In deze blog vertellen we u meer over de eigenschappen, toepassingen en voordelen van isolatiebeton. Ook laten we u zien hoe u schuim-beton kunt bestellen bij Isolatiebeton-Noord, de specialist in isolatiebeton in Noord-Nederland.

Hoe wordt schuimbeton gemaakt?

Schuimbeton wordt gemaakt door een schuimmiddel toe te voegen aan een mengsel van cement en water. Het schuimmiddel zorgt ervoor dat er kleine luchtbelletjes ontstaan in het beton, waardoor het volume toeneemt en het gewicht afneemt. Het schuimmiddel bestaat meestal uit een plantaardig of synthetisch product dat biologisch afbreekbaar is.

Schuimbeton in getallen

De dichtheid van schuimbeton varieert van 300 tot 1600 kg/m3, afhankelijk van de hoeveelheid schuim die wij toevoegen. Hoe lager de dichtheid, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe lager de druksterkte. De druksterkte van schuim beton kan variëren van 0,5 tot 25 N/mm2, afhankelijk van de dichtheid en de samenstelling.

Waar wordt de Isolatiebeton gemaakt?

Schuimbeton produceren wie ter plaatse met behulp van een speciale pompwagen die het betonmengsel en het schuimmiddel mengt en verpompt. Het isolatiebeton kan dan direct in de gewenste vorm worden gegoten of gespoten, zonder dat er bekisting nodig is. Het vloeibeton hardt uit in ongeveer 24 uur en bereikt zijn volledige sterkte na ongeveer 28 dagen.

Waar wordt schuimbeton voor gebruikt?

Schuim-beton heeft een breed scala aan toepassingen in de bouwsector, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Enkele voorbeelden zijn:

– Isolatie van kruipruimtes en vloeren
– Fundering van woningen, garages, tuinhuisjes en andere bouwwerken
– Vloeren van beton, hout of staal
– Opvulling van holle ruimtes, zoals leidingen, kabels, riolen, etc.
– Stabilisatie van grond, taluds en wegen

Isolatiebeton is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Wij combineren het met andere materialen, zoals wapeningsstaal, vezels of vloerverwarming.

Wat is Schuimbeton? Isolatiebeton-Noord legt het uit! (1)

Wat zijn de voordelen van schuimbeton?

Schuimbeton heeft een aantal voordelen die het tot een aantrekkelijk alternatief maken voor traditioneel beton of andere isolatiematerialen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

  1. Kostenefficiëntie: Schuimbeton biedt aanzienlijke kostenbesparingen vergeleken met traditioneel beton of andere isolatiematerialen, waardoor je kunt besparen op de kosten.
  2. Duurzaamheid: Met een langdurige levensduur en minimale onderhoudsvereisten, toont cellenbeton zich als een duurzame en economisch verantwoorde keuze.
  3. Energiebesparing: Het uitstekende isolerende vermogen van schuim-beton draagt bij aan aanzienlijke energiebesparingen, wat zich vertaalt naar lagere energiekosten op de lange termijn.
  4. Snelle Installatie: De efficiënte toepassing van schuim beton resulteert in een snelle installatie, waardoor we jouw bouwproject enorm kunnen versnellen. En het is binnen 24-uur hard, waardoor je makkelijker kunt plannen.
  5. Veelzijdigheid: Bubbeltjesbeton ook wel schuim-beton past zich moeiteloos aan verschillende bouwbehoeften aan, van vloerisolatie tot funderingen, waardoor het een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing is.

Hoe kunt u Isolatiebeton bestellen bij Isolatiebeton-Noord?


schuimbeton bestellen? voor uw bouwproject wenst te bestellen. Dan ben je bij Isolatiebeton-Noord aan het juiste adres. Met onze expertise en toewijding staan wij garant voor een vlekkeloze levering van hoogwaardig isolatiebeton. Wij zijn de specialist in isolatiebeton in Noord-Nederland en leveren schuimbeton van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Een enorme voordeel door onze jarenlange ervaring in het produceren, leveren en verwerken van vloeibeton voor diverse toepassingen.

Wij kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw situatie en een vrijblijvende offerte op maat maken. We beschikken over moderne apparatuur en vakkundig personeel om uw schuim-beton snel en vakkundig te leveren en te verwerken. Wij werken volgens de geldende normen en richtlijnen en garanderen een optimaal resultaat.

Wilt u meer weten over schuim beton of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer, e-mailadres of contactformulier. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.

FAQVeelgestelde vragen over schuimbeton

Wat is schuimbeton precies?

Schuimbeton is een lichtgewicht bouwmateriaal samengesteld uit cement, water, schuimstabilisator en luchtbelletjes, bekend om zijn unieke eigenschappen.

Wat zijn de voordelen van schuimbeton?

Isolatiebeton biedt lichtheid, aanpasbaarheid, sterkte en uitstekende isolatie, waardoor het ideaal is voor diverse bouwtoepassingen.

Voor welke projecten is schuimbeton geschikt?

Schuimbeton is geschikt voor een breed scala aan projecten, waaronder vloerisolatie, funderingsconstructies en andere bouwtoepassingen.

Hoe verhoudt de prijs van schuimbeton zich tot andere bouwmaterialen?

De prijs van schuim-beton kan variëren, maar het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vanwege de lichtheid, isolerende eigenschappen en duurzaamheid.

Hoe verloopt het proces van schuimbeton toepassen op een project?

Het proces begint met deskundig advies, gevolgd door het opstellen van een maatwerk offerte en planning. Vervolgens wordt het schuimbeton professioneel toegepast, en na oplevering bieden we nazorg en evaluatie.

Wat is Schuimbeton? Isolatiebeton-Noord legt het uit! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6120

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.